0 Läs mer >>

Tankarna vandrar återigen. Jag tänker på deras sommar, Tänker på allt de upplevt. Resor, konserter och stilla sommarkvällar som krönts av deras ojämförbara kärlek till varandra. Avundsjukan kommer återigen som ett brev på posten. Ful och obekväm. Jag tänker på den minnesbank han bygger. Upplevelser med henne. Kyssar och smek. Magiska kvällar och den fullständiga förälskelsen. Allt det där faller återigen över mig i slutet av augusti. Återigen får han mig att känna mig så fullständigt värdelös och obetydlig. Det där kölvattnet jag så väl känner igen. Allt sammanstrålar med tankarna kring att vara femtio. För en kort sekund försöker jag hitta något i tanken att han kanske redan fyllt sextio, eller börjar närma sig. Men när jag inser att det är en småsint väg att vandra så skakar jag det av mig. För faktumet kvarstår. Han är allt det jag inte är. Han har allt det där jag saknar. Det som väcker hennes lust och förälskelse. Allt det där som väcker hennes vilja att skapa nya minnen tillsammans med honom. Resor, konserter och vackra sommarnätter av lust och förälskelse. Allt det där jag aldrig var kapabel till. Ett faktum om kommer jaga mig så länge jag lever. Till vägens ände. Så jag gör det enda jag kan göra. Jag vårdar jag mina minnen. Bleka och få i jämförelse, men de mest värdefulla jag äger. Jag vårdar och tänker på en tid som en gång var. Vacker och gnistrande. Den som badade i hennes fullständiga ljus.

Vandrande tankar

0 Läs mer >>
Femtioårsdagen har svårt att släppa taget. Ja inte själva dagen som sådan utan bara faktumet. Konstaterandet. Femtio år gammal!? Bruset är påtagligt. Trots att det bara är en och en halv månad sedan jag satt på balkongen på Amorgos känns det som en evighet sedan. Nästan som ett annat liv. Ljudet av havet när det sakta sköljde in över stranden nedanför. Känslan av kvällssolens värme mot min nakna hud. Allt det där finns i minnesbanken. Så nära men ändå så långt ifrån. Jag minns hennes gratulation och för en stund blir allt lite bättre. Trots att det är en och en halv månad sedan levererar den fortfarande. Jag minns hur överraskad jag blev när den kom. Notisen i min telefon. Efter året som gått hade jag inga förväntningar, men så plötsligt. Jag minns värmen och glädjen som genererades i sin fullständigt unika form. Jag minns allt det där och plötsligt är det som att jag för en stund hittar orkanens öga. Lugnet lägrar sig. Trots att jag är fullständigt medveten om att tankarna fortfarande snurrar runt omkring mig så är det ändå som om jag hittar en punkt av stillhet. Ett lugn. En förmåga att tillåta det andra att bara få vara och samtidigt fokusera på minnena. En balkong med havet som fond. En sol som varsamt smeker min hud och den unika värme som en oväntad hälsning gav. 

Stormens öga

0 Läs mer >>

En ny månad, en ny musikfestival. Redan innan första uppdateringen kommer så har jag i mitt huvud sett dem där. Jag har sett henne vacker i sitt rätta element. Nästan överjordisk. Jag har sett honom bredvid henne. Hand i hand. Jag har sett dem kyssas där alltmedan solen sakta checkar ut. När den första filmen kommer stålsätter jag mig. Utan vetskap om vad jag kommer att få se tar jag ett djupt andetag. Något av det färsta jag ser är en man utan hår och omedelbart blir det han Jag ser bara baksidan men det räcker för att min fantasi ska får fritt spelrum. Jag ser aldrig ansiktet men det är tillräckligt för att tankarna och bilderna ska komma. Jag minns Roskilde tidigare i somras. Samma kontext och liknande bilder. Jag ser hur de förenas där tätt ihop. Som om om låtarna är deras. En serenad för en komplett enhet. Deras. Utanför mitt fönster har Malmöfestivalen precis börjat men jag har redan stängt dörren till konserterna. Just nu saknar jag kraften. Modet finns inte Som tur är så är årets startfält tunt och pärlorna få. Jag skruvar upp stereon och försöker finna något annat. Ett lugn. Jag letar mig tillbaka till öarna. Försöker hitta andetagen alltmedan Way Out West fortsätter ett gäng mil norrut. Försöker hitta bilderna jag bjöds på där. Bilderna av henne och ingen annat. Rent och vackert. Filtrerat där när sommaren är som bäst.

En ny månad