0 Läs mer >>

Det blir en av de där nästan verkliga drömmarna. Den som omsluter mig natten mellan fredagen och lördagen. Den som varsamt omfamnar. Jobbet är inte ens på distans närvarande. Hon är hemma hos mig. Jag bjuder på fisksoppa. Det är nästan så att jag kan förnimma doften av saffran och fänkål. Som om fantasin lämnar spår i verkligheten. Hon ler det där leendet som alltid berör mig så fullständig och sedan skrattar hon. Där i drömmen. Lite senare vill hon höra mig spela låtarna, hennes låtar. Nervositeten är påtagligt verklig där i mtt drömska tillstånd, men det blir en av de där gångerna då rösten hittar rätt. Finner sin väg. Ett av de där tillfällena då den gifter sig med gitarren. Upplevelsen jag haft där i fantasin följer med mig i det vakna. Jag kan förnimma skratten och dofterna, tonerna och närvaro. På lördagskvällen sitter jag tänker på låtarna. Hennes. Tio stycken fixt färdiga. Ett gäng instrumentala och en uppsjö låtidéer. Och de fortsätter komma och för det är jag så oerhört tacksam. Tacksam för den där påverkan som framkallar allt det där. Som öppnar porten och låter mig känna, som låter mig leva. Tacksam för henne. Jag har pärmen med texter uppslagen framför mig och kör dem från början till slut. På något sätt för att hedra drömmen jag haft. Samtidigt ler jag inombords när jag tänker på hur orimligt det hade varit att min röst verkligen fungerat i det sammanhanget, med henne där. Att tonerna skulle sitta där i nervositetens kontext ter sig ytterst orimlig, men tanken är fin. Ja tanken är god och drömmen är vacker.

 

Lev och älska!

Daniel

Toner i kontexten av ...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
"Walk the line" - The Tallest Man On Earth
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Walk the line

0 Läs mer >>

Jag har varit orättvis både mot den gångna veckans festival och eventuella Roskildefestivaler. Det är inte malmöevenemangets fel att jag i söndags föll in i mina gamla tankemönster. Den där tankekarusellen som jag har varit förvånansvärt bra på att hantera det senaste halvåret, ja kanske till och med hela året. Nej, det krävs ingen superpsykolog att inse att det är något annat som gör att jag är så mottaglig på söndagskvällen, på söndagskvällar generellt. Det är jobbet som spökar. Just där när helgen lider mot sitt absoluta slut sätter tvivlen på min förmåga in och öppnar dörren för det andra. Blåser porten vidöppen. Någon dag senare trillar det ner ett brev från mitt fadderbarns familj och plötsligt kommer skamkänslorna. Jag skäms för att jag tänkt allt det där på söndagen. Allt sätts i perspektiv. De skriver hur tacksamma de är för att jag hjälper deras dotter och att de tänker på mig ofta. Jag känner värmen i orden och jag får svårt att hålla tillbaka tårarna. Det är pengar som jag inte ens märker att de drar från mitt konto varje månad men som för någon annan gör livet lättare. Jag skäms. Jag lovar mig själv att göra allt för att inte låta det komma åt mig igen nästa söndag. Ståndaktig och klar i tanken ska jag stå och istället bjuda in tacksamheten. Tacksamhet för livet och allt vad det erbjuder i känslor, upplevelser och just liv. Tacksamhet för en liten tjej som långt där borta på en annan kontinent lyckas med bedriften att skaka om mig och få bruset att tystna något.

 

Lev och älska!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

På en annan kontinent

0 Läs mer >>

För en vecka sedan stod vi utanför ett av alla de matstånd som avlöser varandra på Gustav Adolfs torg under festivalen. En arme av vita tält. Vi pratar om Roskilde och mitt deltagande. Eller snarare mitt ickedeltagande. Hon säger att det aldrig kommer inträffa. Antagligen har hon rätt. Jag tänker på tidigare år och och anledningarna. Anledningar som ingen egentligen vet om. Osäkerheten kring vem som skulle med. Hennes eventuella pojkvän. Andra år har det räckt med tanken på hur hans namn dyker upp i samtalen under dagarna. Det är knappt ett år till nästa gång och vem vet vilka kontexter som kommer att gälla då. Vilka verkligheter som då kommer vara. Så antagligen har hon rätt, även om det gör mig lite ledsen.

Några dagar senare står jag och ser Hurula tillsammans med en av hennes närmaste vänner och som med tiden blivit en väldigt god vän till mig också. Plötsligt säger han: ”Det är en sådan tjej som du ska ha!” Han syftar på trummisen och basisten i bandet. Han vet inte om allt det som vibrerar inom mig. Han vet inte om allt det jag känner för henne. Jag ser det lite komiska i det hela och ler lätt inombords. ”Jag tror inte kompabiliteten mellan kärlek och det som är jag är speciellt genialisk”, är det spontana svar som dyker upp i mig men det säger jag naturligtvis inte. Jag vet inte om jag säger något över huvud taget. Kanske nickar jag bara.  

Jag vet inte vad det är med Malmöfestivalen men det sätter igång tankar. Föder dem. Jag tänker på den där konserten med Johnossi för fyra år sedan. Jag tänker på hur jag två år senare undvek alla konserter då jag jag inte ville riskera att spring på henne med killen som hon träffat då. Jag tänker på blicken hon under en annan konsert utbytte med två av hennes vänner några dagar tidigare. Som om en textrad eller låt betydde något speciellt och som de mycket väl kände till. Tysta leende. Samförstånd. Jag tänker på hennes ord om att hon varit på husvisningar. Allt det där sammanstrålar och som så ofta ser jag mönster som antagligen inte finns. Jag övertänker. Så när jag sitter där på kvällen söndagssvag inför den annalkande måndagen studerar jag de mönster som finns i mitt huvud trots att jag inte borde. Jag formulerar det osagda. Det som jag skapar där mellan raderna. Jag är dock medveten om att jag gör det. Att jag har de tendenserna. Behovet av en av-knapp gör sig ännu en gång påmint så jag kompletterar önskelistan. Å andra sidan verkar det hålla en del av jobbtankarna borta, vilket alltid är något. 

 

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

Tendens

0 Läs mer >>
 
 
 
*Modifiering" - Säkert
 
 
 
 
 
 
 

Modifiering

0 Läs mer >>

Det är som att hon får luften att vibrera

vågor som finner sin väg

Min själ 

en känslig mottagare

den finner rörelsen

Subtil och våldsam

Omfamnar den

tar den till sitt hjärta

bäddar in den som det allra vackraste

Allt resonerar i hennes frekvens

just där i närheten

Som om dimensionerna förvrids

Nutid blir dåtid

framtid blir historia

Räta linjer blir komplexa

Klarhet blir dimma

och jag älskar det

Alltet

Känslan av liv

Smärta och kärlek

Just där i sfären där naturens lagar upphör

och hennes börjar gälla

Just där finner jag mig

Jag följer med i rörelsen

i rytmen

Kapitulerar

Just där i kärlek

Just där vill jag vara

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just där

0 Läs mer >>
 
 
 
"Murder Song (5,4,3,2,1)" - AURORA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Murder Song (5,4,3,2,...

0 Läs mer >>

Jag förtränger söndagsångesten genom att bege mig mig ut på en av festivalens konserter. Jag håller mig sysselsatt. Vi är ett gäng och hon står snett framför mig. Nakna låtar som slår an. Textrader som letar sig rakt in och klär av mig fullständigt. Där står jag utan en tråd på kroppen. Det är nästan tur att våra blickar inte kan mötas för i stunder är det som om orden är mina. Återspeglingar av mitt liv, mina egna tankar. Smärtsamt och vackert i sensommarkvällen. Kontexten och hennes närvara går som alltid något med mig. Värmen stiger i mitt bröst och hänförelsen är som alltid fullständigt närvarande. Efteråt är jag märkbart påverkad. Plötsligt slår det mig att det var fyra år sedan vi var på en konsert på festivalen tillsammans. Den där sommaren då allting på ett sätt började. Sommaren hon berättade att hon träffat en ung man. Johnossis på scen. Känslomässig turbulens. Orkan. Fyra år senare står vi här igen och jag funderar på hennes sommar detta år. Hennes äventyr och upplevelser. Senare sköljer det över mig igen, tankar om jobbet triggar allt. Där när mitt huvud landar på kudden. Oron kring något som är större. Sömnen blir knapp ännu en söndagsnatt men jag tänker att jag kan sova imorgon. Jag får vila då.

 

Lev och älska!

Daniel

Jag får vila då

0 Läs mer >>

Mönstret upprepar sig. Natten till måndag har jag åter svårt för att sova. Precis som natten innan jag skulle tillbaka till jobbet efter semestern. Jag hittar ingen ro. Mobilen visar att klockan är halv tre och just där känner jag en oerhörd ånger över att jag tog beslutet att byta jobb. Det skaver i mig. Jag försöker att intala mig själv att det bara är att härda ut, att det om ett par månader kommer att kännas bättre. Även om det antagligen är så, så hjälper det inte just där i natten. Jag försöker olika kurer, mindfulness och sedan klassisk musik på låg volym i mina lurar, men det hjälper inte. De enstaka sovpassen blir inte längre än 20 minuter ändå. Sömntabletterna har legat orörda i lådan ett bra tag nu men jag tänker att de kanske har hittat sitt syfte igen. På söndagar åtminstone. Jag försöker inte heller tänka på mitt gamla jobb, på den trygghet som åtminstone fanns där. Jag försöker inte tänka över huvud taget. Jag försöker bara finna ro. Söker efter den var som helst. Ljus och lykta. Trots att veckan känns oöverstiglig så vet jag att den bara är en liten fotnot i det stora hela. Att fredagen snart står där för dörren igen. Samtidigt är det ju inte så jag vill leva. Vill inte vara den som bara betar av dagar. Tiden är så mycket viktigare än så. Livet är så mycket viktigare än så.

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

Mönster

0 Läs mer >>

Kan inte minnas att det känts såhär tidigare. I alla fall inte på många år. Ångesten som infinner sig den sista semesterdagen innan jobbet åter tar vid. På tisdagen slår den till med all kraft. Hur jag än försöker värja mig så finns den där. Jag sätter mig i parken med bok men har svårt att fokusera. Det nya jobbet är spöket som drar det tyngsta lasset. När de där tvivlen på min egen förmåga tar tag i mig är jag fjäderlätt. Virvlar iväg i en alltmer tilltagande vind. Jag saknar tryggheten i att återvända till något jag kan bra. Ansikten jag känner igen. Stadgan. I stunder känns det som om det varit det enda ankare jag haft på riktigt. Jag lägger ner boken på filten bredvid mig och låter solens strålar göra sitt. Försöker ta mig tillbaka till Greklands helande närvaro och befinner mig där ett tag, jag tänker på fredagskvällen hon henne och den värme som lägrade mig då. Allt det hjälper för stunden men samtidigt vet jag att det kommer att komma en natt där antalet timmar sömn kommer bli ytterst begränsade. Så jag försöker stanna där så länge jag kan. Där bland kortspel och tacos, bland strandliv och lunch på enkla tavernor, bland fredagskvällar där hjärtat är varmt av det vackraste sällskap och just där när solen sakta går ner i själslig vila på en balkong i en liten by.

 

Daniel

Hjälp för stunden