0 Läs mer >>

Torsdagmorgon. Jag har ett par timmar för mig själv den näst sista dagen i Berlin. Så jag lämnar hotellet tidigt. Gårdagens bröllop sitter fortfarande kvar i mitt huvud och kropp men den kylslagna och disiga morgonen revitaliserar mig, för mig tillbaka. Dimma. Jag tar tunnelbanan ett par stationer norrut. Caféet som jag har som mål har precis öppnat. Alla bord, stolar och fåtöljer är olika och nytända stearinljus föder ett dovt ljus i lokalen. Det är långt ifrån storhotellets hets och rörelse. Behagligt. Precis som i Prag för snart ett halvår sedan finner jag distans i geografin. Ett ställe där hon lyser i sitt eget ljus. Han är blott ett svagt eko av något som finns där hemma. Nästan genomskinlig i mitt medvetande. Som alltid är ljuset rogivande och när jag läser några av våra senaste konversationer är det som jag kan känna syret jag andas. Jag får känslan att vi börjat hitta tillbaka till där vi en gång var. Återigen känns det fritt och mer avslappnat. Jag skrattar till när jag läser något hon skrivit och paret som sitter en bit bort vänder sina huvuden mot mig och jag ler lite lätt rodnande. De ler tillbaka. Utanför fönstret börjar dimman försvinna och en grå Berlinhimmel visar att våren fortfarande är avvaktande, ett par grader bort. Trots det kan jag ändå känna den där i den lilla lokalen, där bland flämtande ljus och stillsam morgonmusik. Som om den är i antågande. Värmen gör sig påmind inom mig. Jag börjar på ett meddelande till henne, en liten påskhälsning från staden men då klocka fortfarande är tidigt så raderar jag orden jag skrivit och skickar den i tanken istället. En vårlik hälsning. En med värme och tanke. En hälsning från Berlin.

 

Lev och älska!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

Hälsning från Berlin

0 Läs mer >>

Nya namn. Nya ansikten och bekantskaper. Jag har sett nya kombinationer av bokstäver bakom vilka kärleken kanske döljs. Kanske ligger den där bakom vinklar, kurvor och streck. I ett nytt umgänge. Jag har tänkt mycket på dem i helgen Tänkt på dem där bland berg och en gnistrande sol. Förälskelse i vacker inramning. Tanken att någon av männen på bilderna är han har funnits där från början men jag har varit oväntat bra på att bara låta det vara. Det där fullständigt naturliga. Att bara betrakta det som en tanke, som det odiskutabla faktum det är. Inte låta det kontrollera mina känslor och mitt mående. Såhär sent på söndagen har det dock hunnit ifatt mig. Plötsligt finns han där igen med sin påverkan på mig. Det spelar ingen roll hur fort jag springer så verkar han finnas där till slut. Jag önskar att jag vore starkare. Önskar att jag inte kände så förbaskat. Önskar att jag inte tyckt om henne på det sätt jag gör. Jag vet inte varför men jag kommer att tänka på något hon skrev i en nyårshälsning för några månader sedan, att hon hoppades att 2016 blev som jag önskade. Jag vet att hälsningen var menad på ett fint sätt men redan då tänkte jag på hennes ord. Hur min enda önskning var så omöjligt att den var utan mening. Så mina önskningar uteblev då det inte fanns några att göra. Inte för mig själv i alla fall. Bara föraningar. Jag tänkte mycket på hennes ord där i nyårsnatten och jag tänker på dem nu i mars i på tröskeln till vår. Jag skruvar upp ljudet i mina hörlurar i ett försök att blåsa rent bland tankar och bilder, och fokusera på glädjen hon känner i sitt bröst. Det är det enda riktiga önskning jag gör där i den sena söndagskvällen, min enda för året. Att hon får bära den för evigt. Att värmen hon känner är där för att stanna. Att den i all sanning och ärlighet är henne trogen. Kärlek precis så som den är ämnad. Precis så som jag tror att den är när man hittat hem.

 

Lev och älska!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så som den är ämnad

0 Läs mer >>

Plötsligt finns det där, i ett meddelande hon skickar. Leendet. Jag ser det på tåget hem från jobb. Jag sitter ensam längst fram i den tysta kupén men när jag ser gruppbilden de tagit så är det som om hela kupén fylls med liv. Som om utrymmet plötsligt får en egen puls med slag i samtakt med mitt eget hjärta. Liv. På ett sätt blir jag ett med alltet och det är som om jag kommer i kontakt med varenda cell i min egen kropp. Blir medveten. Närvarande. Som alltid är det smått otroligt det där. Hur upplevelsen av nuet kan förändras så markant på bråkdelen av en sekund. Som att en strömbrytare slås på. Energin hon förmedlar. Ett leende. Bilden kommer från en konsert som var en av de som jag tidigt valt bort. Valt bort på grund av risken att jag skulle kunna springa på dem. Så jag blir överraskad när hon frågade om jag vill hänga med ett par dagar tidigare. För en gångs skull hade jag planerat in något på söndagskvällen så jag stod och förberedde inför middagen jag har lovat att bjuda en vän på när jag fick hennes meddelande. För sent för att avboka mina planer grämde jag mig över att jag inte kunde gå då det verkade som om han inte skulle dit. Förvisso grämer jag mig över att jag aldrig gick även där i tågvagnen men på något sätt överskuggas det av det positiva flöde som fotografiet sätter igång i mig. En remarkabel egenskap det där. Den som hon besitter i all sin tydlighet. I all sin leende klarhet.

 

 Ask Erato

 

Lev och älska!

Daniel  

 

 

 

 

 

 

 

 

Leende klarhet

0 Läs mer >>
 
Spela Ask Erato
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ask Erato (live, raw ...

0 Läs mer >>

It´s in the way you look

when the evening is over

It´s in the way you say hello, that makes me

act all nervous and drunk

yet completely sober

That´s just the way it goes

The way it goes

The way it goes

 

It´s in the way you smile, when                   

talking ´bout the songs you love

It´s in the way you make me feel, when I think 

about every single word

how your voice made the evening

Thats just the way I go

The way I go

The way I go

The way I go

 

So ask Erato if my feelings are all wrong

If I keep hearing your song

yeah I might be lost but my temple stands strong

´cause you are perfect by design

 

It´s in the way you laugh

How your notes spark what´s in me

how they force me to obey my senses

I could share thousands of thoughts

on how you break my defences

That glistering talent that you hold

That you hold

That you hold

 

It´s in the way you are

compared to the masses

It´s in the way you light what´s dark inside me

a short glimpse of what could have been

if I was someone else that is

That´s all I wish I was

The way he is

The way he is

The way he is

 

So ask Erato if my feelings are all wrong

If I keep hearing your song

yeah I might be lost but my temple stands strong

´cause you are perfect by design

And praise the poet and the painters guided hand

And the passion for which they stand

It´s just a totem, a celebration to all things grand

As you are perfect by design

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ask Erato

0 Läs mer >>

Så dyker då hennes leende upp där. Fotografier. Värmen i mitt bröst sprider sig omedelbart. Som en energifylld och livgivande flod strömmar den genom varenda ven och artär i min kropp. En strömbrytare slås på. Det är som om mitt hjärta ökar sin frekvens bara för att hinna med. Hennes näst intill överjordiska förmåga att få mig att känna. Det är vackert det där. Allt framkallat av hennes leende i fonden av snöklädda berg. Jag vågar dock inte titta på alla bilder. Vågar inte läsa eventuella namn eller kommentarer. Bilderna som framkallades där i mig under sportlovet är fortfarande färska och jag antar att han på något sätt gör sig till känna bland fotografierna och den odiskutabla glädjen de förmedlar. Orkar inte med jämförelsen som alltid följer i hans fotspår. Orkar inte med dess givna utgång. Så jag fokuserar på leendet. Fokuserar på den taktfasta rytm den genererar i mig. Pågående och ständig. Försöker fylla den första vårmånaden med värme och väljer just där och då att tänka bort honom. För en gångs skull med framgång.

 

Lev och älska!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

Rytm

0 Läs mer >>

Det är inte bara vissa konserter som jag metodiskt undviker. I möjligaste mån ger jag mig sällan ut på stan på lördagar, framförallt inte om det är bra väder. Den om än marginella risken att springa på dem finns där och ett sådant möte hade fortfarande gjort ont i mig. Känslan av att vara sådär fullständigt underlägsen. Jag tänker på en incident som inträffade för ungefär en och en halv vecka sedan. Jag skulle möta upp med några vänner på en After Work som de övertalat mig till. Så var i alla fall planen innan mina spöken började rida mig. Precis när jag kommit dit så tyckte jag mig se henne. Hastigt. En ögonblicksbild av någon som inte alls behöver vara hon men just där och då spelade det ingen roll. Min första tanke var glädje över ett första möte på över ett halvt år men sedan dök plötsligt en man upp i ögonblicksbilden. Det räckte för att i min fantasi göra honom till hennes pojkvän. Alltig tog bara bråkdelen av en sekund innan de försvann ur mitt synfält men jag han ändå registrera honom tydligt. Snygg, skäggväxt med ett lätt hipsterutseende som är sådär precis lagom, inte på det överdrivna sätt som är så vanligt idag och som vi alla kommer att skratta åt om 15 år. Han tonade fram som en man som ser ut precis sådär som man önskar att man sett ut. Självklar. Såhär i efterhand inser jag att det mycket väl inte behöver ha varit dem men just där och då blev det en odiskutabel sanning. Den där korta sekvensen av honom fick mig att krympa. Han som är allt jag önskar att jag vore. Känslan att jag bara var decimeterhög blev påtaglig. Risken var att ett möte med dem skulle tillintetgjort mig där på fredagsaftonen. Att den första gången vi sågs på drygt sex månader skulle bli tillsammans med honom var en risk jag inte vågade ta. Visst, jag skulle säkert förmå mig själv att spela mitt vanliga ”glada och trevliga om än lite lätt nervösa” jag, men i mitt sinne och hjärta skulle det råda kaos. Så jag skickade ett sms till en av mina vänner och skyllde på magproblem och lämnade återbud. På väg hem tänkte jag på något som jag funderade på redan när jag tog beslutet att berätta för henne om vad hon betyder, nämligen känslan av att hon spelar i en helt annan division än jag. Ja inte bara hon utan även hennes vänner. Vänner som alla är väldigt trevliga, smarta, snygga och med humor. Jag har trivts väldigt bra i deras sällskap men på väg hem var känslan att han passar in så mycket bättre där i det sammanhanget, i deras sammanhang. Allt fött ur bara en skymt av något som kanske inte ens var där. Ett synens misstag. Ja, februari blev inte riktigt som jag tänkt. Oväntat svår dök den upp där i början av det nya året. Alla hjärtans dag, den där fredagen och det precis avslutade sportlovet. Alla formade de den sista vintermånaden. Ja, sportlovet. Vecka 8. Jag har sett för mitt inre hur de rest iväg tillsammans, som en familj. Hon, hennes tjejer och han. Jag har sett hur tjejerna skrattat när han skämtat i en gnistrande vit skidpist. Eller hur de lekt i en pool någonstans på varmare breddgrader. Jag har sett hur han hittat en plats även i deras hjärta. Jag har sett hur hon hittat hem i sitt liv vilket i sig är väldigt vackert. Det är ju så hennes liv ska se ut. Exakt så det ska vara när allt faller på plats, när kärlek, passion och åtrå finner sitt utrymme. När livet får spela ut hela sitt register. Hans förmåga att påverka mitt sett att se på mig själv hade jag dock kunnat vara utan. Hur han i stunder demaskuliniserar mig och effektivt suddar ut mina färger. Gör mig blek. Det är hans superkraft oavsett om åsynen av honom är fabricerad av min egen fantasi eller ej. Alla har vi kanske någon superkraft där inom oss. Så jag stänger boken för februari 2016 och fortsätter leta efter min. Kanske finns den där någonstans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Februari