0 Läs mer >>

Mina tankar vandrar till henne. Som så ofta. Sömlösa floder av allt det där vackra. Det som är höljt över det som är möjligt att definiera. Det som målar sinnet med penseldrag ojämförbara. Just där vandrar mina tankar. Varsamt men samtidigt skoningslöst. Totalt. Jag målar bilder. Tänker på hur hon har det. Vardagen i ett nytt hem. Helgen som på något sätt firas i ett glas vin i ett sammanhang. En skål. Skratt som sakta och med känsla färgar en höstkväll i oktober. Vänner och kärlek. Hennes skratt. Jag hittar det ofta i minnet. Läser noterna där de står tydliga. Varenda strof i ypperlig kontrast. Så mina tankar vandrar där. Vandrar på marker jag finner så förtrollande. Trots distans och frånvaro hittar jag det alltid. Trots att tiden är en annan är det omöjligt att förneka. Det finns där ojämförbart när natten kommer tidigt. Det finns där när ljuset äntrar. Ständigt och konsekvent. Mina tankar vandrar. En kväll som alla andra, men ändå inte.

 

Lev och älska!

När tankar vandrar

0 Läs mer >>

Det är två år sedan min far gick bort. Två år på dagen. Ett ljus brinner i minneslunden och jag sitter tyst i höstkvällen. En bänk en bit bort en lördag i oktober. Två år. Det har varit många tankar kring tid den senaste tiden. Tid i allmänhet och två år i synnerhet. Då och nu. Före och efter. Hur en värld kan förändras inom loppet av två år. Hur tid är en dimension så svår att få grepp om. Hur den allt snabbare flyter fram och skapar distans. Distans till det mörka, men även till det ljusa. Två på många sätt märkliga år ligger där i backspegeln. Och just tiden som en våldsam påminnelse om hur förgängligt allt är men även en påminnelse om ens egna misstag och faktumet att man aldrig kan göra saker ogjorda. Det finns inga maskhål i vilka man kan åka tillbaka. Korrigera och redigera. Rörelsen är skoningslös och enkelriktad.

Om knappt en och en halv månad fyller hon år. En gratulation. Några ord och meddelanden i vilka det är svårt att fånga så värst mycket. Men fint ändå. En påminnelse om något annat. Tidlös i all sin enkelhet. Jag tänker på min egen födelsedag för tre månader sedan. Tiden flyter. Tänker på den där morgonen dagen efter. Överraskningen när hennes gratulation kom. Oväntad från en mulen himmel. Värmen som spred sig där i en hotellrestaurang i Göteborg. Ett svar som antagligen min vana trogen blev alldeles för långt. Kampen om att fånga så mycket i fåtalet. Bokstävernas begränsning. En och en halv månad och två år. Tiden flyter.

 

 

 

 

 

 

Tiden flyter