0 Läs mer >>

Sommarens vida reflektioner blir ofrivilligt blekare för varje vecka jag jobbar. Så är det alltid. Trots att semestern varit annorlunda har reflektionerna över jobb och vardag ändå funnits där. Som att distansen till det som ständigt pågår framkallar någon typ av klarsynthet. Brusfritt. En utanförblick som ger konturerna av ett svar, ett svar som nästan är möjligt att utläsa. Men det går snabbt att åter rätta in sig. Ofrivilligt stöps man åter i den bekanta formen. Jag skäms över min motståndlöshet men försöker ändå lyfta huvudet. Lyfta det lite högre. Lite längre. Ett försök till att skönja någon plan. En riktning för rörelse innan jag åter övermannas av vardagen. Innan slentrianen åter sker per automatik.

När jag vaknar på tisdagsmorgonen är det från en av de där drömmarna. De som värmer och som jag inte vill lämna. Som ett barn stretar jag envist emot. Klamrar mig fast. Den första svala morgonen på länge ger det hela en vacker inramning. Bilderna är från den där sista festen. Det vackra på andra sidan bordet. Hon. Tacksam för att få ha varit där. Tacksam för känslan som infann sig och som fortfarande infinner sig. Beständig och varsamt registrerad. Ljuset och värmen. Hennes. Så trots att nattmörkret tar alltmer utrymme så är denna morgon klarare och tydligare. En morgon att vårda och ta till sig. En morgon som denna.

En morgon som denna

0 Läs mer >>

Efter att ha jobbat tre dagar slår det mig plötsligt hur viktig semestervilan egentligen är för mig. Visst har ledigheten varit skön och välkommen men den där riktiga vilan har uteblivit. Pausen. Den där som kommer av att bara slänga av sig allt och försvinna in i en kontext utan brus. Ett alternativ. En parallell. Så jag sitter på jobbet och funderar på veckorna som bara försvann. Genomskinliga. Förutom den korta vistelsen i Göteborg så är det inte många minnesbilder jag kan plocka fram ur de där veckorna. Inga bestående minnen och intryck som kommer att finnas där. Inga bilder av upplevelser att plocka fram vid behov. På ett sätt är det som att veckorna inte existerat då de inte lämnat några avtryck inom mig. Som en sömn utan drömmar. Det konstiga året 2020 fortsätter. Avarten bland år. Jag funderar på att redan nu köpa en flygbiljett till nästa sommar. Att ha den där på kylskåpet som en påminnelse om det som väntar. Syret och stillheten. Kanske planer för något annat senare i höst och min numera traditionsenliga resa över julen. Tveksamma men hoppet finns där i en augusti där sommar till sist visat sig. Plötsligt slår det mig att det är första sommaren som jag kan komma ihåg som jag inte varit på en strand eller badat. Första gången. Det konstiga året 2020 fortsätter. Året som blev en anomali.

Året som blev en anom...