0 Läs mer >>

Vecka 8. Sportlovsvecka. Själv hanterar jag den som vilken annan vecka som helst och nu är den slut. Men trots allt, vecka 8. Fotografier från skidresor ha manifesterats på sociala forum. En strid ström. Sol och vitt. Berg och leenden. Utan att veta om hon har rest iväg har jag inga svårigheter att framkalla henne där. Hur hon kisar i förmiddagssolen och ler. En lätt rodnad om kinderna. Ja, det där leendet. Jag tänker på vad det gjort med mig. Vad det gör med mig blott i en tanke. Heligt och unikt. 

Utanför fönstret verkar världen bli alltmer galen. Maktgalna män och sociopati En Masse. Idioti i dess mest tydliga form. Odiskutabel och monumental. Jag orkar knappt titta på nyheterna längre och viljan att bara stänga dörren och inte bege sig ut förrän galenskapen är över är påtaglig. Stänga in och härda ut. Så jag tänker på henne där i ljuset som speglar sig i snön. jag tänker på det där leendet. Hennes. Som alltid bär det iväg med med. Tar mig någon annanstans. Det lindar in medvetandet i något så mycket vackrare. Renare. Så jag landar där en stund. Låter skönheten omsluta mig och tänker bort allt det andra. Jag landar och finner lugn där i det vackra. Det vackra i ett leende.

Vad det gör med mig

0 Läs mer >>

”Det gör ont att veta men lika ont att undra”, jag tänker ofta på den strofen. Den slår an. Trots att jag inte lyssnat på honom på länge då tankarna blir för många, så gör den där textraden något med mig. Det är ju just så. Den träffar mig alltid så oerhört våldsamt. Målsökande och rakt in i hjärta, med tiotusen megaton. För ett par veckor sedan tog jag ett par öl med två vänner. Det är söndag. Plötsligt får jag frågan om jag jag finns på Tinder. Frågan kommer från ingenstans och jag blir ställd. Överrumplad. Jag svarar nej och att det inte är aktuellt. Varför frågan kommer vet jag inte. Han säger att han har en kompis som faktisk träffat bra människor där. Plötsligt slår mig tanken att det är hon han pratar om. De är nära vänner och har varit så länge. Jag vet inte varför men tanken stannar kvar. Det är något i sättet det sägs på som gör att det sätter sig i mig. Hur hon suttit där nervös på första dejten och hittat det hon söker. Bilderna är tydliga. Tankarna likaså. Varje gång jag ser en reklam om en dejtingsida slår det mig igen. Träffsäkert. På måndagskvällen sköljer vågorna över mig ännu kraftfullare, alla hjärtans dag. Kanske firar de, kanske pratar de om den där första kvällen då de träffades, kanske. ”Det gör ont att veta men lika ont att undra”, det slår an och gör någonting med mig. Det är just så.

Det är just så