0 Läs mer >>

Magin av hennes ord slår mig återigen. Med sin oerhörda kraft får de molnen som samlats ovanför mitt huvud att skingra sig. Det golvar mig. Kraften i allt det jag känner. Skoningslöst jagar hon bort de mörka skyar som samlades där inför helgen. De som bringat oro och rädsla. De som hindrat solen där ovanför att värma mig och ge mig ro. Hennes ord står där och det är som om världen saktar ner. Som att de ger mig tid och lugn. En midsommarafton som egentligen dragit ner mig går jag stark igenom. Och allt på grund av henne. Egentligen borde det vara det som jag skulle vara rädd för. Hennes påverkan och den berusning jag känner i hennes närvaro. Men hur kan man vara rädd för det vackra? Hur kan man någonsin frukta allt det som målar ens inre i de vackraste färger? Även om jag inser att det på sikt antagligen kommer att medföra sorg och saknad så kan jag inget annat än att ta emot allt. Låta det fylla mig för stunden. Jag är här just nu och låter det vara så. Jag kan inget annat än att låta hjärtat leda. Att låta det föra mig i den där dansen vi kallar livet. Är det fel, eller rätt? Jag vet inte. Men det är det som är jag. Det är min väg och filosofi oavsett vad den bjuder mig på i framtiden. Jag vill inte tro på att det vackra i ett hjärta kan vara fel. Just i stunden måste det få vara. Det är det jag vill tro. Det är det jag hoppas på. Det är det enda jag vet.

 

Lev och älska!
Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag låter mig ledas

0 Läs mer >>

Känslan av en annalkande storm är påtaglig

Jag kan nästan höra den dundra där bortom horisonten

en mullrande närvaro ej ännu synlig

Moln av svarta fåglar flyger ovanför mitt huvud

som om de flyr från något osett, instinktivt

Ljudet av deras vingslag skär olycksbådande i mig

Dess trummande takt är svårt sävlig och total

Jag kan nästan se paniken i deras svarta stirrande ögon

när alla färger plötsligt försvinner

Oron har grott i mig ett tag men först nu tar den tag i mig

Först nu ser jag hur den börjar växa i den mörka myllan

Först nu ser jag hur den sträcker sina knotiga armar efter mig

Allt är på något sätt verkligt i all sin overklighet

Jag försöker skönja himlen bakom de svarta fjäderskrudarna

men jag hittar den inte, jag kan inte se den

bara minnet och bilder att förlita sig på

Det är som om livet självt dundrar in i mig

En frontal kollision med allt det där jag inte vill veta

Känslorna i mig passar inte in här, de finner ingen plats

Ingen plats i dagen eller i morgondagen

Dess färger står chanslösa mot den antågande gråskalan

Dånet är i tilltagande

En mullrande närvaro ej ännu synlig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annalkande

0 Läs mer >>

Jag sitter återigen i parken. Söndagssolen strålar från en klarblå himmel. Det är sommar. En sommarsöndag. Staden känns lite halvsovande i värmen. Jag tänker på hur jag satt här för ett år sedan. Helt ovetandes om året som skulle komma. Ovetande om den explosiva eld som jag bar i mitt bröst och som när den väl fick syre skulle anta en omfattning jag inte trodde var möjlig. Vidder tidigare osedda har plötsligt öppnats upp i mitt bröst. Det är en annan värld jag ser idag. Det är som om himlen plötsligt fått en annan färg, som om månen verkar så mycket större. Det är som om om den blodbok som jag alltid sitter vid här i parken antagit andra proportioner. Den känns väldig och mer imponerande. Majestätisk. Det är som om om jag plötsligt ser allting på ett annorlunda sätt. Ett vackrare sådant. Resan är brutal i sina känslosvall. På gott och ont. Höga berg följs av dalar, men det är så det är. Livet.  Så här sitter ett år senare. Betagen. Jag tänker på vilken värld jag kommer att leva i om ett år. Hur kommer verkligheten te sig då? Kommer den där boken att te sig än mäktigare och berusande eller kommer barken ha vittrats sönder och färgerna i mina ögon tvingats bort av en verklighet som kröns av det olyckliga. Jag vet inte. Vad vet vi egentligen någonsin om framtiden? Ingenting. En bit bort jagar två små barn varandra barfota på gräset. De skrattar. De existerar bara i nuet. Just där och just då. Tillsammans. För dem finns inget annat än just denna soliga sommarsöndag. Så jag väljer att vara just så där jag sitter. Att bara låta dagen vara idag, som om det inte finns något annat. Jag vilar i det. Framtiden är oskriven och jag låter den vara det. Jag väljer att inte tänka.

 

Lev och älska!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oskriven

0 Läs mer >>

Plötsligt slår det mig att jag inte kommer ihåg vilket datum min mor fyllde år. Jag kommer inte ens ihåg om jag någonsin gjort det. Denna plötsliga insikt sköljer hårt över mig en kväll då jag återigen våndas över att jag känner mig gammal. Nej, det är ingen fyrtioårskris utan istället den där önskan efter att bära de ungas lyster som ligger bakom. Jag är avundsjuk på dess charm, energi och attraktionskraft. Det är de tankarna som sätter konturerna för kvällen. Den där omöjliga önskan om att vara den där unge mannen som har allt det där. Det där som spelar någon roll. Den som genom bara att vara sätter det vackraste av hjärtan i brand. Det är det som gör att jag känner mig gammal. Utbrunnen och tom. Ett skal utan egentligt innehåll. Skör. Jag är idag mycket äldre än vad min mor var då livet beslöt sig för att det var tillräckligt för henne. 28 år och jag tänker en stund på det, låter det sjunka in. Jag tar ett djupt ett andetag samtidigt som den tunna och varsamma bris som strömmar genom mitt öppna fönster lägger sig runt mig som en filt. Jag är mycket äldre idag än vad hon någonsin hann bli och jag sitter och önskar att jag vore den där unge mannen. Det är egentligen inte klokt. Jag skäms. Jag skäms inför henne och inför mig själv. Jag skäms för att jag inte är tacksam för det jag har, ett liv, hälsa, vänner och allt det andra. Det är det som spelar någon roll. De där andra fåfänga och omöjliga önskemålen besudlar allt det som spelar någon roll. Den vackra kärleken och tacksamheten till att få finnas. Glädjen av att faktiskt ha tilldelats ynnesten att få vara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ynnesten av att få va...