0 Läs mer >>
 
 
 
http://lancebuckskin.com/wherenightmaresgotodie.mp3
 
 
 
Where nightmares go to die
(D. Svahn)
 
The nightmares only stop when I lay myself to sleep
When I dream all my ghosts they go away
The secret that I feel has grown so strong I can not see
A distant song, never sung for you and me

A gently crafted tune made from the notes you seldom hear
A different world, a precious place all bright and clear
Behind closed eyes I feel your hand the sweetest touch
My own creation, a made up state I miss so much

`cause baby I´m all that I can be
Even if it does mean that I am not
The one you wish to meet
The one who has all those things I ain´t got
`cause baby I´m all that I can be
Even if it does mean that I am not
The one you wish to meet

Then the morning makes its way and refuse my dreams to stay
With fading poems I rise and curse the day
The sound of a crashing dawn hurts my very eyes
As life marches and burn these sweet lullabies

`cause baby I´m all that I can be
Even if it does mean that I am not
The one you wish to meet
The one who has all those things I ain´t got
`cause baby I´m all that I can be
Even if it does mean that I am not
The one you wish to meet
`cause baby I´m all that I can be
Even if it does mean that I am not
The one you wish to meet
The one who has all those things I ain´t got
`cause baby I´m all that I can be
Even if it does mean that I am not
The one you wish to meet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Where nightmares go t...

0 Läs mer >>

På natten har jag en av de där vackra drömmarna igen. De där jag inte vill vakna ifrån. Efter ett EU-val som bringat mycket besvikelse och oro kommer det som ett brev på posten. Bland alla kalla vindar som nu drar genom vårt samhälle, bland all den fientlighet och självcentrerade inskränkthet som härjar, så finns hon plötsligt där. Även om det bara är en dröm så känner jag tacksamhet. Hennes ord smeker mitt sinne och det där obeskrivliga leendet jag ser i sömnens delirium städar bort det mörka. Hennes närvaro gör mig på något sätt hel igen. Just där i natten finns inte den oro som jag bär i det vakna. När jag i drömmen känner handen i min så försvinner för en stund all den uppgivenhet och tröstlöshet jag känt. Hennes påverkan är egendomligt speciell. Vackert exceptionell. Som en helande kraft renar hon mig där jag ligger med slutna ögon alltmedan natten rusar förbi utanför mitt fönster. Varsamt ovetande om allt det mörka som strömmar genom gator och torg finns jag bara. Jag andas. Jag är. Långt ifrån hat och kyla finner jag en värme och en kärlek, ett tillstånd som det vakna saknar.

 

Lev och älska!

Daniel

 

 

 

 

 

Jag andas, Jag är.

0 Läs mer >>

I veckan firade en av mina bästa vänner sin 15-åriga bröllopsdag. Jag hyllar deras kärlek. Just deras. Det är så oerhört vackert på något sätt. Kärleken mellan dem är påtaglig och äkta. Något man inte ser så ofta, det där självklara och lysande. Det ömsesidiga. Ja, jag hyllar verkligen det som de delar men samtidigt känner jag avund. Jag står som betraktaren och ser hur livet kan vara. Hur kärleken kan blomma bara jordmånen är den rätta. Jag tänker på allt det där fullkomliga som brinner i mig. Det där lika självklara och lysande. Det äkta och verkliga. Det halva. Jag vet ju hur fullkomligt världsförändrande det är och jag kan bara drömma om hur det är när känslorna är delade. När de är ömsesidiga. En enhet. Den kompletta kärleken. Det är det som min avund är byggd av. I den bemärkelsen är jag bara halv. Jag hyllar som bekant även det som gnistrar i mig då jag aldrig upplevt något liknande och får nöja mig med det. Den där ömsesidiga enheten som mina vänner delar är få förunnat. Den är inte ämnad mig, men det är ok. Det får helt enkelt vara ok. Så jag står där och betraktar allt det som de har och applåderar. Jag besjunger det då den annalkande sommarvärmen strömmar genom mitt öppna fönster. Jag bugar mig inför det samtidigt som fåglarnas sång där borta i parken proklamerar kvällens ankomst. Kärleken måste hyllas även hos de som brinner ensamma. Det vackra måste ges utrymme även om det brinner för sig själv där inom en. Det är det enda som betyder något.

 

 

Lev och älska!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En hyllning till det ...

0 Läs mer >>
Den sköljer genom mig
som en ljummen och stillsam våg
Renande och varsam
låter jag den beröra,
förföriskt smekande
Det nakna och äkta inom mig
omfamnas av värmen
Det innersta och verkliga
låter sig vaggas
Uppfylld vandrar jag 
trots att drömmen är en vår som aldrig kommer,
trots att tanken förblir obesjungen
Den sköljer genom mig
som endast det vackraste förmår
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En obesjungen vår

0 Läs mer >>

Jag är inget vidare på att måla och kommer aldrig att blir någon riktig musiker. Visst, jag är en hyfsad hobbyfotograf men det stannar där, precis som jag aldrig kommer att skriva den där kioskvältaren. Men det gör inget.  Vissa kanske tycker att det är lite löjligt att jag vid snart fyrtio år fyllda fortfarande håller på med allt det där, jag är ju ingen konstnär. Men det bryr jag mig inte om. För mig fyller allt det där ändå en funktion. En mening. Att få utlopp och konstruktivt generera något från allt det hon fyller mig med betraktar jag som något fint. Jag skulle till och med gå så långt att säga att det får mig att känna mig lite speciell. I en tid då jag på många sätt och ofta känner besvikelse över mina egenskaper och den jag är så blir det något som jag kan hålla fast vid. När hopplösheten spunnen ur känslan av att inte räcka till sköljer över mig så ger det mig ett skydd mot vätan. En regnrock. Jag tror att det ger mig förmågan att kunna hantera skeendet. Utan det så hade jag kanske gått under av det obesvarade. Utan det så hade denna fantastiska människa och hennes påverkan på mig kanske varit för mycket att hantera. Det vackra för stort och för svårtolkat. Så jag känner ett släktskap med det kreativa. Måhända ett långväga och svagt sådant men ändå finns det där. Jag kan känna känslorna som for genom de stora och tankarna som fyllde deras sinnen. Jag kan se svaga återspeglingar av synerna de såg. Ni kanske tycker att det låter pretentiöst, men det är det på inga sätt. Jag tror att det finns i oss alla. Jag utger mig inte för att vara någon utan jag erkänner bara att jag känner, att det finns i mig. Jag bugar för det mäktiga i dess påverkan. Det är allt. Så jag bryr mig inte om det faktum att någon kanske tycker att det är löjligt. Jag bryr mig inte om att det finns människor som kanske anser att det vid min ålder bara är barnsligt att lägga ner tid på att skriva låtar, författa poesi eller att står där vid staffliet en fredagsnatt småberusad av vin. Jag bryr mig inte om detta. För mig är det inte ett uttryck för andra att beskåda och bedöma utan ett hjälpmedel endast ämnat för mig. Det är inte menat som ett underlag utifrån vilket andra kan betygsätta den jag är utan ett sätt för mig att hantera det som är jag. Det är allt. Varken mer eller mindre. Känslor som dessa förtjänar ett uttryck. Det vackra i dem är inte skapta för att grävas ner i ens inre, dess förtrollande uppenbarelse är inte gjort för att stängas in där i djupet av våra hjärtan. Det är därför tavlan och fotografierna hänger där på mina väggar. Det är därför jag sitter där med gitarren och sjunger för mig själv. För jag vet ju vad tonerna betyder för mig. Jag vet ju vad penseldragen och den naiva poesin är sprungna ur. Allt är bara en sång från mitt eget hjärta. Den mest ärliga av alla. Det bor en konstnär i oss alla.

 

Lev och älska!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

Allt är bara en sång ...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
 
"White Lies" - Max Frost
Max Frost – White Lies
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

White Lies

0 Läs mer >>

Jag känner hur hjärtat slår där inne. Inuti mig. 

Taktfast hamrar det fram sin sång.  

Oresonlig och som alltid i total avsaknad av förnuft. 

Men det är mitt hjärta. 

Det enda hjärta jag har. 

Så jag låter det sjunga där. 

Jag stämmer in i sången. 

Med bruten röst tar jag de vackra men ensamma tonerna. 

En andrastämma. Min enda. 

Verserna spelar upp allt det som bor i mig 

Refrängen ljuder av det vackra i tanken. 

Den sömnlösa natten ligger tung

men tryggt ekar slagen där i mitt bröst

Vaggande är sången de spelar

Det mest fullkomliga av visor. Min enda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min enda