0 Läs mer >>

Plötsligt får han ett namn och ett ansikte. En gemensam vän lägger till honom som vän på ett socialt forum. Och med tanke på den nyss avbetade midsommaren i kombination med annat kan jag bara dra en slutsats. Att det är han. Att de de facto firat den där i stugan tillsammans. Tidigare bara tankar, nu bekräftade, Tidigare verk av en alldeles för livlig fantasi, nu ett faktiskt skrivet kapitel i deras berättelse. Deras vackra sommar fortsätter. Genast sköljer mina komplex över mig. Fullständigt och totalt. Snygg och allt det där andra. Allt det som gör mig otillräcklig. Det som gör mig oförmögen att framkalla det han kan. Hans superkraft. Han förefaller dessutom vara yngre och plötsligt känner jag mig åter lastgammal. Det är första och sista gången som jag tittar på hans profil. En aning självdestruktivt, det inser jag, men jag kan inte låta bli. Det är som om något osynligt drar mig dit. Styrd. Jag ser hur de överenstämmer i det han tycker om. Klickar. Nästan som om de vore skurna ur samma stycke. Musiken överrensstämmer nästan perfekt. Det får mig att tänka på Thåströmkonserten förra året och att han kanske redan då fanns i andra änden av ett sms där i den regniga sommarkvällen. Jag tänker på Håkan som aldrig blev av och alla de andra. Band och konserter. Tillfällen och stunder.

Han har varit en konstant i mitt medvetande ända sedan deras resa. Det faktum att han nu förkroppsligas vet jag inte vad jag ska göra av. Hennes och deras framtid. Gemensam. Tillsammans. Men jag försöker bara låta det vara där. Ett faktum i medvetandet. Försöker använda mig av alla de mindfullnes-tekniker jag kan och låta det existera där, Det finns inget annat att göra. Det finns inget annat.

Superkraft

0 Läs mer >>

Det kommer bli en sommar med insikter. Det är uppenbart redan nu. När det går upp för mig att de varit på resa som en familj slår det mig hårt. Hon, han och hennes tjejer. Inte för att det skulle vara konstigt men för att jag inte trodde att de kommit så långt i sin relation. Ett tag får jag svårt att andas. Det känns som om mitt bröst trycks ihop. Två ton. Allt sjunker in. Plötslig information. Jag tänker på allt det jag siade om vid årsskiftet plötslig visar sig bli sanning. Jag försöker se det utifrån mitt eget sinne, mitt eget medvetande. Det kan mycket väl varit så att de varit tillsammans i ett år nu. Jag har ingen aning egentligen när jag tänker efter. Ett år. En gemensam resa i det ljuset är ju ingenting konstigt egentligen, men jag tar det ändå hårt. Det känns i mitt bröst. Djupt och beständigt. Jag ser honom glänsa där. En bekväm kosmopolit. Jag ser hur han för sig enkelt. Alla tar emot. Hans engelska flyter som om det vore det mest naturliga. Jag ser hur de imponeras. Jag ser framtida resor. Hur han tar de med på äventyr. Hur de upptäcker världen. Hur nyfikenheten som väckts ligger i hans närvaro. I hans händer. Där på midsommaraftonen får han mig att känna mig mindre än någonsin. Som om jag försvinner helt. I badrumsspegeln är det plötsligt ingen som tittar tillbaka. Det transparenta jag som tidigare mött mina ögon är plötsligt borta. Jag är ledsnare än någonsin tidigare. Samtidigt känner jag att jag träffar botten där på midsommardagsmorgonen och jag skäms. Skammen är total men samtidigt inser jag att det inte kan bli värre så nu gäller det bara att kämpa sig upp igen. Resa sig. Försöka hitta något i sig själv att tycka om.

Skam

0 Läs mer >>

För ett par veckor sedan kom insikten att sommaren kommer att bestå av en del tillfällen som jag bara måste bocka av. Härda ut och låta dem passera. Händelser och dagar. Deras resa som den gångna veckan upptagit tankarna med bilder av soldränkta stränder och hur de upplevt äventyr tätt ihop är en. Skratt och heta nätter. Kanske har de någon slags jubileum. Minnen och stunder av perfektion. Långt ifrån en vecka i Frankrike eller Grekland för den delen. USA. Jag tänker att det är så mycket större. Väldigare. Samtidigt ligger det något fint i nyförälskelsens omåttfullhet, i den djupa kärlekens gränslöshet. Så oerhört mycket större.

Midsommaren och festivalen är andra händelser. Alla är de en del av den massa av händelser som väntar, kända och okända som jag just måste bocka av. Dagar som måste passeras. Ja den där midsommaren. Tankar. Hur han kommer att fira den tilsammans med henne och hennes vänner. Så som de alltid gör. För ett par år sedan föreslog hon att jag skulle göra dem sällskap någon gång. Så blev det aldrig. Men jag ler lite när jag tänker på hur det hade varit. Hur jag hade trivts. Jag har alltid trivts i det sällskapet. Med henne och hennes vänner. Även om jag alltid känt mig lite som kusinen från landet. De, smartare, intressantare och vackrare. Känt mig lite som att jag spelar i en lägre division. I en annan sport rent utav. Jag ser honom som en perfekt ny kugge i vänskapshjulet. Att han gör det komplett till sist. Hur de gnistrar där tillsammans. Han som är allt det där jag så innerligt önskar jag vore. Någon annan. Någon bättre. Jag tar ett djupt andetag och tittar ut i den stilla och sovande morgonen utanför fönstret. Hon och han. Dem. ”Vi” i en kommentar på ett socialt forum. En ny konstellation av förälskelse och kärlek. Jag tänker på midsommarfirandet och stugan. Hennes stuga. I början av hösten förra året pratade vi om att jag skulle hälsa på när väl våren kom. Det känns nästan som om det var en annan värld då. Då, en stilla kväll med brädspel och värme. Vin och god mat. Nu, någonting annat. Ogreppbart. Livet i sitt föränderliga Jag. Sommarens händelser är fortfarande oskrivna men allt jag kan göra är att låta dem passera. Ta en dag i taget och beta av sommaren. Dag för dag. Natt för natt. Låta den passera. Sommaren.

 

 

 

 

 

 

 

Den gränslösa förälsk...

0 Läs mer >>

Närvaro i medvetandet trots allt

Hennes

Stilla och vacker i tanken 

Hon

Det vackras konstant

Jag, vilsen men ändå i ro

I värme trots min rotlöshet

Kontextlös

En värld i relativ

Filtrerad och reaktiv

Betraktad och tolkad

Bortgjord och tillintetgjord

En bild, ett verk

En sång jag skrivit så många gånger

Hennes

Galen och kreativ

Jag andas men åndå inte

Förödande och responsiv

I en värld där allt är i förändring

Där finner jag konsekvens och ostörd sanning

Ostörd skönhet

och obefläckad gränslöshet

I en värld som är svår

Just där finns hon

Som en källa av något mer

En källa av det där som befruktar

Något vackrare

Något större

I en värld bortom allt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förödande och respons...

0 Läs mer >>

Jag väljer småvägarna

Ett val befruktat av en rädsla för sammanträffanden

En oro för ett plötsligt möte

Dem 

Hon och han

Ärenden en ledig dag

Jag på omvägar

”För säkerhets skull”, tänker jag

”För säkerhets skull”

Det upprepas i medvetandet

Som ett mantra

En karta för dagen

Oönskade bilder min kompass

Ångest och självanklagelse

Så jag hukar mig

Svarta solglasögon blir mitt filter

Som att det är en annan värld

På väg någon annanstans

Just där på kullerstenens förvirrade poesi

Där möter jag inga blickar

Där är stegen skyndsamma

Sommarsolen är berättaren

Historier om allt det som komma skall

Hettan skriver verserna 

Och jag försöker undvika

Så hukande väljer jag småvägarna

Vägar där risken är mindre

Vägar där bilderna inte finns

 

 

 

 

 

 

Kullerstenens förvirr...