0 Läs mer >>

Det är den första söndagen sedan Grekland som jag inte tänker på jobb. Det finns där i bakgrunden med det berör mig inte. Förutsättningarna för söndagen är sådana att de där tankarna inte hittar ända in till det innersta medvetandet. De nekas tillträde. Vi har stuckit iväg till sydkusten. Packat ner våra kameror och begett oss ner. Hon och jag. En bil, några mil och sedan havet. Som alltid framkallar hon den där märkliga men fullständigt underbara kombinationen av allt det som är så berusande men även ett lugn. Sinneslugn. Det lugn som gör att jag faktiskt hittar rätt där i mitt eget röriga medvetande. I alla fall just där i eftermiddagen. Septembervädret visar sig från sin allra finaste sida och det närvarande havet fungerar alltid som terapi för min själ. Det väldiga och kraftfulla. Som alltid är jag nervös i början. Så är det alltid när vi ses men efter ens stund lägger det sig och närvaron blir sådär mjuk och varm på det där njutbara sättet som bara hon lyckas framkalla. Orkestrerad med den varsammaste hand. När jag ser henne gå där i det höga gräset precis vid vattenbrynet fullständigt koncentrerad på kameran så är det som att jag aldrig sett något vackrare. En tavla. Varenda cell i min kropp fylls till bredden och jag tar tacksamt emot varenda droppe av det som hennes närhet genererar. Känslorna. Energin. Det är en söndag så olik mina senaste och jag önskar jag kunde berättat för henne vad det gör med mig och den tacksamhet som jag känner. Önskar jag kunde förmedla det till henne utan att göra henne obekväm, men jag väljer att inte säga något. Kanske talar tacksamheten ett tydligt om än ett tyst språk. Ett språk med en satsmelodi tonsatt av just de där känslorna.

 

Lev och älska!

Daniel

En bil, ett par mil o...

0 Läs mer >>
 
 
 
"Tvångstankar" - bob hund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tvångstankar

0 Läs mer >>

Hennes leende målar evighetens tavla

Rösten en ensamt ringande ton

Ett fullständigt gehör

Fullständigt klar

Med förälskade ögon mottar jag

Registrerar

Noterar varenda svängning

Vartenda penseldrag och nyans

en palett och en fullkomlighet

Ett ögonblicks verk i ett liv

men så beständig i dess livstid

Så jag sätter mig ner och betraktar

jag sjunker ner och låter det skölja över mig

ton efter ton

färg efter färg

Skeendet har sin gång

och jag följer med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skeendet

0 Läs mer >>

Ibland tänker jag att jag kanske borde tagit ett större steg när jag ändå bytte jobb. Tankar när höstmörkret sakta börjar sänka sig utanför mitt fönster. Kanske borde jag passat på att flyttat också. Valt en ny storstad. Egentligen har jag inte så mycket som håller mig kvar i Malmö även om jag älskar staden. Relationer med vänner och bekanta sker idag mest via sociala medier och mobiltelefonen så den fysiska platsen känns allt mer trivial. Kanske borde jag passat på. Jag vet inte. Just nu känns det som om jag har svårt för att hitta fast mark under fötterna och det nya jobbet får allt svårare att lämna mitt huvud och mina tankar, så den förvirrade känslan som en ny stad hade inneburit hade troligtvis drunknat i allt det där. Försvunnit i det öronbedövande ljudet. Jag försöker övertyga mig själv om att den nya utmaningen är av godo, att den får mig att växa. Just nu känns det dock som om den håller på att ta över mitt medvetande. Som om den stjäl mitt syre och gör det svårt för mig att andas. Som att jag sträcks ut åt alla håll och lövtunn försöker bringa ordning i kaoset. Greppa min egen existens med nästan genomskinliga armar. I ett skriande behov av att komma bort har jag funderat på en långhelg någon annanstans men inser snabbt att det inte är möjligt förrän i december och det spär på tröttheten. Nödvändigheten av att få trycka på den där pausknappen känns viktig. Kanske räcker det att ha det där som ett mål i fjärran. Ett fyrtorn med tryggt ljust som bringar riktning.

 

Daniel

Fyrtorn

0 Läs mer >>
 
 
 
"I wasn´t a catch, I wasn´t a keeper."
- The National - 
 
 
"Carin at the liqour store" - The National
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Carin At The Liquor S...

0 Läs mer >>
 
 
 
The story that never got to be told - Live at Grynboden 170909
 
 
 
"Om allting är för jävligt måste man ändå vara glad, för det är ens skyldighet att inte öka världens sorg.”
 
- Hans Alfredson -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The story that never ...

0 Läs mer >>

Det är som om jag andas för första gången på flera dagar. Som om jag tar ett par djupa andetag där på fredagskvällen efter att ha hållit andan sedan söndagen. Tålmodigt och nästan desperat väntat på fredagen. I flera dagar har jag sett bilden på hur jag ska häller upp ett glas vin, sätter på The Nationals nya platta på Spotify och lagar lite mat. Hur jag senare på kvällen plockar upp gitarren och fortsätter på en ny idé hon framkallat. En sång i tanken. Hur jag på lördagsmorgonen sätter mig på ett café och väljer bilder till den där diktsamlingen för att äntligen kunna skicka in den. Ge den ett försök. Alla är de bilder jag haft för att kunna verka i veckan. Som en drog med abstinens. Ett mål för att tänka bort jobbet. Avverka det. Beta av dagar. Det är som om jag först nu får syre. Jag känner hur frekvensen av slagen i mitt bröst avtar och blodtrycket lugnar sig. Jag känner mina andetag. Vartenda ett. En saknad syresättning. En stund av vila. Jag försöker finna mig där i varandets rogivande närvaro. Ingen gårdag eller morgondag utan bara en existens. Just där på fredagkvällen. Just där i bilderna jag sett.

 

Lev och älska!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder