0 Läs mer >>

Jag tänker på alla tankar. Alla bilder, både de avlade från minnen och de från fantasin. Hon dyker fortfarande upp dagligen i medvetandet. Lika tydlig. Lika stark och återkommande. Det oemotsagt vackra. Den där dansen som berusar mig fullständigt. Det ligger en kraft i det. En kraft jag inte kan motstå. Just den, den som är hennes. Maj knackar på dörren i en vår som inte vill ta fart och jag tänker på de där tankarna. Jag låter mig bäras bort ett tag. Svävande i värme. Bort mot en horisont som aldrig kan nås men som saknar motstycke i skönhet. Där finns jag. Där i en morgon i april ackompanjerad av ljudet av droppar mot ett fönsterbleck. I ett ljus lika starkt och bländande som alltid.

 

Lev och älska!
Daniel

 

 

 

 

 

Maj knackar på

0 Läs mer >>
 
 
 
"Detta är dagen" - Slowgold
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Detta är dagen

0 Läs mer >>

På långfredagskvällen visar ettan Håkan Hellström från Ullevi. Trots att det inte är konserten från 2014 så hittar jag ingen kraft att titta på den. Trots att jag vill. Det den får mig att tänka på är just konserten från 2014. En fotobok. Hon och den unge mannen som hon var där med. På morgonen i juni just den dagen hade jag tid hos frisören. På vägen dit skickade jag ett mms till henne på en butik som sålde Onepiece-overaller. Ett försök till humor. Jag kommer ihåg. Jag tänker på hur blotta tanken på honom fick mig att känna mig så gammal, liten och genomskinlig. Det får den tydligen i stunder fortfarande. Tanken. Det är ett par år sedan nu men jag kommer ihåg. Jag kommer ihåg så tydligt. Avundsjukan. Tillintetgörandet när jag hörde namnet på honom flyktigt precis innan Morrissey i Lund, Han, dem och den där sommaren. Den finns där. Sommaräventyret hon berättade om. Allt det där sköljer över mig när jag ser TV-tablån för kvällen. Sommarnatten i Göteborg 2014. Jag tar ett djupt andetag och tittar ut genom fönstret på den tidiga vårkvällen 2017,…men det kunde lika gärna varit då. Alla minnen är glasklara. Trots att hon träffat någon annan sedan dess så kommer alltid just det där tillfället att kännas nästan overkligt påtagligt. Just där i aprilkvällen 2017 kan jag se dem där framför mig. Hetta och förälskelse på Ullevi. Ett äventyr i sommaren. Allt repriserat i ettan en långfredag 2017. Allt i en kanal nära dig.

I en kanal nära dig

0 Läs mer >>

Våren stökar till

Solen föder oro

Ord föder tankar

och medvetandet jobbar övertid

Utan egentlig lön

fyller jag tomrum med massa

Där sprickor stora som galaxer

ger plats åt fantasin

Vilt spökar den bland knoppande träd

och klär av mig naken bland allt längre dagar

Jag fyller gapande hål med syfte

målat av min egen pensel

Oförankrat och skevt

Ofrivilligt och utan konturer

lägger jag tankens pussel

desperat famlar jag,

famlar efter något

där i de förälskades vår

där i de älskandes sammanhang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stök

0 Läs mer >>

Det har varit en underlig vecka. Efter tolv år har jag sagt upp mig från mitt jobb. Anledningarna är flera men trots det så har känslorna varit lite kluvna. Inte 31 år fyllda när jag började och nästan 43 när jag slutar. Tolv år. Jo, min trygghetsnarkomani framkallar lite olika känslor i mig. Kommer jag att räcka till på det nya jobbet? Kommer jag att klara det? Samtidigt finns en känsla av befrielse och spänning. Jag kan dock inte till fullo njuta av det då våren på allvar gjort sig påmind i helgen. Som vanligt pratar jag inte om värmen och det sköna ljuset utan det andra. Det som ligger i luften. Tankar som sätts igång när jag vistas i den. Funderingar och känslor. Frågor. Den manteln lägger sordin på min förmåga att glädjas till fullo för det nya jobbet. Men jag försöker se det från det andra hållet, det alternativa. Kanske är det så att just de positiva känslorna förknippade med att byta jobb håller den där vår-ångesten stången. Håller den på distans. Kanske gör de att det inte blir lika tankekrävande som de senaste åren, lika utmattande. Det finns oftast två sätt att betrakta skeenden och jag försöker välja ”tack vare” istället för ”på grund av”. Det känns som att det är en behagligare väg, mjukare att beträda och med mindre brus. Så i vår ska jag försöka hålla mina steg där. Just på den vägen, just där.

 

Lev och älska!

Daniel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Just där

0 Läs mer >>

Beauty and dispair

 

When I see the light around you

putting embers in your hair

I can hear the whispers of the wind

Singing songs of all thats holy

Singing songs of all thats lost

Singing songs of beauty and dispair

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beauty and dispair (w...